Blaas uw hifi apparatuur weer nieuw leven in

High-end audio revisie

Baas Computers is multidisciplinair op het gebied van elektronica. Wij repareren, reviseren naast computers ook high-end audio zoals geluidsversterkers, buizenradio’s, cd-spelers, tuners en luidsprekers.

Wij zijn bekend met de volgende merken: Sphinx, Quad, Krell, Mark-levinson en nog veel meer.

Laptop reparatie
Laptop reparatie

Recapping

Brom in uw luidsprekers, een dof geluid of een gebrek aan dynamiek? In veel gevallen zijn de elektrolyten (elco’s) lek en versleten. De problemen worden voornamelijk veroorzaakt door defecte filter elco’s die de stroom van de voeding moeten filteren voor een rimpelloze DC spanning.

Defecte lekkende elco’s worden vervangen onderdelen van militaire kwaliteit. We werken met de volgende merken: Nichicon Gold Cap, United Chemi-Con “GPD series”, Panasonic en Elna.

DC-Offset en Bias instelling

Voor een optimale geluidsweergave is de juiste instelling cruciaal. Na reparatie of revisie worden de bias en DC-offset opnieuw ingesteld met speciale apparatuur. Ook meten wij de ruisverhouding THD (total harmonic distortion) en maken we een bode-plot (spectrum analyse) zodat u de verschillen niet alleen kan horen maar ook kan zien. 

Laptop reparatie
Laptop reparatie

Powermeting (watt)

Na revisie stellen we opnieuw het uitgangsvermogen vast van uw versterker. We verzorgen een stresstest zodat u verzekerd bent dat uw versterker optimaal presteert. Tijdens deze test mag de versterker niet gaan: clippen, te heet worden of in de beveiliging gaan. Ook zorgen we voor een uitdraai van het opgenomen en uitgaande vermogen in vergelijking met voor de reparatie. Het uitgangspunt is meer vermogen te genereren zonder dat daarbij vervorming optreed.

Transistor (FETT matching)

Door overbelasting, kortsluiting of slecht functionerende voeding elco’s kan het voorkomen dat eindtransistoren defect kunnen raken. Bij reparatie zal er gezocht moeten worden naar een vervanger die matcht bij de oorspronkelijke variant.

Het is van belang dat de vervangende transistoren exact dezelfde waarden hebben dan hun tegenhangers.

Wij hebben de juiste apparatuur om transistoren op hun eigenschappen te matchen. Wanneer de transistoren evenredig zijn resulteert dit in een rustiger geluidsbeeld, minder warmte ontwikkeling en meer vermogen.

Laptop reparatie

Contact opnemen?

13 + 1 =

Locatie

de Opslach 3,
9284 SJ Augustinusga

Openingstijden

Ma t/m Za van 8:30
tot 20:30