Posters en affiche's

De kracht van de affiche

Affiches horen op straat of op andere openbare plaatsen zó dat de boodschap die ze uitdragen voor een ieder toegankelijk is. De boodschap is kort, gevat in een teken, en heeft betrekking op de actualiteit: een toneelvoorstelling wordt aangekondigd, een commercieel product aangeprezen of een politieke slogan aan de man gebracht.

Het affiche informeert, schandaliseert, overtuigt of sensibiliseert. Het affiche moet het publiek -informeren, door middel van beeld en woord,interesse wekken voor evenementen, impulsen geven aan wensen, (ver)leiden, de gebruiker tot nieuwe gedachten brengen en inspelen op onze wensen.

Affiche / poster ontwerpen

Om de aandacht van het grote publiek te vestigen op uw produkt of evenementen zijn posters het juiste middel. De poster kan juiste informatie bevatten waardoor een groot publiek weet wat u te bieden heeft. Dit kan resulteren in een hogere opkomst of afname. 

Wij zorgen voor een duidelijke en herkenbare vormgeving met een uniek en op uw evenement afgestemd concept die bij uw bedrijf en uw doelgroep past.

Illustraties

Een illustratie is een visuele versterking van een (reclame) boodschap en kan bestaan uit een tekening of bewerkte foto’s. Mensen zien tegenwoordig zoveel reclame dat het ze bijna geen aandacht meer trekken. Wat werkt dan wel?

Stijlvolle reclame illustraties waar mensen graag naar kijken omdat ze zo mooi zijn. Illustraties werken heel anders dan foto’s, doordat je fantasie op een andere manier geprikkeld wordt. Er is meer ruimte voor onmogelijkheden en absurditeit. Een illustratie op een affiche geeft niet alleen inzicht in de inhoud, maar maakt deze ook bijzonder en uniek.

Baas Computers heeft op illustratie gebied eigen kwaliteiten, maar werkt ook nauw samen met verschillende ervaren illustrators. Door de combinatie van grafisch ontwerp en illustratie komt Baas Computer tot originele concepten, prikkelende ontwerpen en creatieve oplossingen zowel profit als non-profit opdrachtgevers.

Papierformaten

Technisch gezien is een affiche een bedrukt stuk papier, vaak groter dan A4 waarop een bepaalde boodschap bekendheid wordt gegeven of iets onder de aandacht wordt gebracht. Het affiche bestaat uit verschillende formaten. 

A3 poster - 42 cm x 30 cm
A2 poster - 40 cm x 42 cm
A1 poster - 84 cm x 60 cm
A0 poster - 120 cm x 84 cm
B2 poster - 70 cm x 50 cm
B1 poster - 100 cm x 70 cm
B0 poster - 140 cm x 100 cm

Hoe werkt het?

Een directe en persoonlijk benadering vormt de basis van al ons werk. Een persoonlijk ontwerp vraagt om persoonlijk contact. Dat betekent dat wij u het liefst ontmoeten zodat tijdens dit gesprek voor ons duidelijk kan worden op welke manier wij met een ontwerp aan de slag gaan. Mocht het vanwege de afstand of andere redenen niet mogelijk zijn om elkaar te ontmoeten, dan zijn er mogelijkheden via de telefoon of via een email. 

Na een persoonlijk gesprek ontvangen wij graag alle materialen van u die nodig zijn voor het ontwerpen van de poster. Belangrijk daarbij is dat alle teksten compleet zijn. Want die tekst moet worden ingedeeld en die indeling is uiteraard van invloed op het ontwerp. 

Wellicht wilt u gebruik maken van foto’s of/en illustraties. Mocht u niet in het bezit zijn van dergelijk materiaal, dan kunnen wij daar voor zorgen door zelf op locatie te fotograferen of illustraties te maken. 

Op basis van ons gesprek, de sfeer, de wensen en ideeën maken we de eerste schetsontwerpen en experimenteren met papierformaten, kleuren, vormen. Wij ontwerpen net zolang, tot u gehéél trots en blij bent met het resultaat. 

Aan het einde van het proces krijgt u van ons uw affiche digitaal aangeleverd, zodat deze direct door kan naar de drukker.

Poster/affiche drukken

Baas Computers levert durkklare poster ontwerpen aan de drukker volgens reeds beproefde industriële standaarden. Als de opdracht specifieke variabelen zoals het formaat, soort papier, gewenste afwerking en dergelijke eenmaal bekend zijn, dan moeten de bestanden klaar- gemaakt worden om deze aan een drukker aan te leveren. Indien u de technische communicatie met de drukker door ons begeleid wilt hebben, dan dragen wij de zorg voor de juiste drukwerkbegeleiding.

Baas Computers is geen drukker, maar wij kunnen wel het drukwerk voor u verzorgen. Of het nu gaat om het laten drukken van uw huisstijl, flyer, folder, vlag of autobestickering, wij kunnen het geheel voor u verzorgen. Door intensieve samenwerking met verschillende drukkers kunnen wij snel schakelen om voor u het drukwerk te regelen tegen scherpe tarieven.

Prijs

De betaalbare prijzen zijn mogelijk bij Baas Computers dankzij het kleine, persoonlijke formaat van ons bureau. Wij spreken vooraf altijd een vaste prijs af met de klant. Hier zullen wij ons tot het eind van het project aan houden. U betaalt ons één keer voor het gekozen krachtige ontwerp.

Aangezien elk ontwerpproject maatwerk is kunnen we via de site geen exacte tarieven geven. Neem dus contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.